Unizo wil terug 2 uur gratis parkeren in centrum Roeselare

Redactie KW

De organisatie hoopt dat het stadsbestuur terugkeert op zijn beslissing.


Naar aanleiding van een enquête van Unizo bij de handelaars in het stadscentrum, de vele opmerkingen door de horeca-uitbaters en de vaststelling dat er over de middag minder bezoekers zijn in de stad, vragen Unizo en het Horecamanagement Roeselare aan het stadsbestuur om terug te komen op de beslissing om het gratis parkeren over de middag in het stadscentrum te reduceren tot één uur in plaats van twee uur.

Volgens Unizo is het duidelijk dat shoppers en vooral bezoekers van horecazaken over de middag over een te beperkte tijd beschikken, waardoor zij ook graag dichtbij de horecazaken parkeren. Ondergronds parkeren en een tiental minuten wandelen is in dat geval niet direct een optie. Aangezien aan de rand van de stad (Brugsesteenweg) wél gratis kan worden geparkeerd, is men dan ook sneller geneigd om daarheen te trekken.

Unizo en het Horecamanagement krijgen tal van meldingen van handelaars gevestigd in het stadscentrum dat zelfs hun trouwe klanten het centrum sinds de wijziging van het parkeerbeleid links laten liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier