Unizo Ruiselede maakt verwachtingen voor volgende legislatuur kenbaar

Van links naar rechts Hanne Ninclaus, Karlien Verhamme, Gerdy Verstraete en Thierry Demeyer. © RV
Redactie KW

Donderdagavond overhandigde Unizo Ruiselede een gefundeerde bundel met verwachtingen voor de volgende legislatuur aan vertegenwoordigers van de drie politieke fracties: RKD, Respect en Durven. Daarbij werd ook de bestuurswissel bekendgemaakt.

Architect Thierry Demeyer geeft de voorzittersfakkel door aan twee ondernemende dames. “Van één preses naar een triumviraat“, zei hij ludiek en filosofisch. Ondervoorzitter Gerdy Verstraete van het tuinaanlegbedrijf blijft in dezelfde functie. De duobaan van voorzitter wordt uitgeoefend door Karlien Verhamme uit de Groenestraat en Hanne Ninclaus uit de Knokstraat.

Unizo rakelde pijnpunten op, maar schetste ook realisaties vanuit de overheid die ze warm en erkentelijk onthaalden. Zo moet de kern maximaal versterkt worden en roept Unizo op om zeker de wekelijkse markt te behouden. De fietspaden worden toegejuicht, maar toch zijn er nog drastische stappen te zetten voor de verkeerssnelheid, zoals de plaatsing van slimme verkeerslichten. “Zorg dat we in Ruiselede tijdig meevaren met de nieuwe trends en eventueel eens over de grenzen kijken voor suggesties en aanpak”, klinkt het.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier