Unizo hoopt dat toeristenbussen voortaan langs kleine Brugse ring mogen ‘lossen’

Redactie KW

Unizo Brugge pleit voor de creatie van nieuwe ‘bus-drop-off-zones’ langs de kleine Brugse ring als compensatie voor het stationneerverbod voor toerismebussen aan ‘t Zand.

Toeristische bussen mogen voortaan geen toeristen meer afzetten op ‘t Zand in Brugge. “We pleiten er dan ook voor om te voorzien in een aantal nieuwe drop-off-zones, zodat de toerist, bepakt en bezakt, toch op loopafstand van zijn hotel kan worden afgezet”, vinden ze bij Unizo in Brugge. “De hotels die veel gasten hebben die via touroperators, en dus via een toerismebus, naar hun hotels komen, worden nu voor een voldongen feit geplaatst. Er lijken niet echt compensaties voor deze regeling, wat op vrij korte termijn nefast kan zijn voor die hotels. Immers, hotels die moeilijk bereikbaar worden voor die toeristenbussen zullen wellicht ook niet meer zo populair blijven bij die touroperators.”

“Jaag de toeristen de stad niet uit”

Vanaf nieuwe zones zouden de hotelgasten en hun bagage ook verder kunnen worden getransporteerd naar en van de hotels met kleinere busjes, doet Unizo een voorstel. “We zijn in elk geval dat er geen enkel alternatief wordt geboden. Het zijn net die verblijfstoeristen die voor de broodnodige omzet zorgen in Brugge. Stad Brugge moet er alles aan doen om de betere verblijfstoerist in Brugge te houden, niet om ze de stad uit te jagen.”