UNIZO en VDAB zetten vele vacatures in West-Vlaanderen in de kijker

Een LED-scherm aan de Cowboy Henk-carpoolparking toont voortdurend West-Vlaamse vacatures. © JVGK
Redactie KW

Heel veel hooggeschoolde profielen gaan buiten onze provinciegrenzen aan de slag. En dat terwijl het aantal openstaande vacatures in West-Vlaanderen piekt en het aantal werkzoekenden verder daalt. Werkgevers van KMO’s vinden steeds moeilijker nieuwe krachten. UNIZO en VDAB pakten daarom donderdag uit met een nieuwe actie.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 september geeft een groot LED-scherm aan de carpoolparking bij de Kortrijkse Cowboy Henk voortdurend openstaande vacatures bij West-Vlaamse KMO’s weer. Op die manier willen ze benadrukken dat ook de keuze voor een West-Vlaamse werkgever tal van voordelen heeft.

De oorzaak van dit stijgend verschil is de heropleving van de economie. Het federaal planbureau verwacht ook in 2017 en 2018 een economische groei van 1,7%. Het is belangrijk dat een gebrek aan de belangrijkste grondstof, namelijk het menselijk kapitaal, deze groei niet (verder) fnuikt.

Betere balans

“Vooral in West-Vlaanderen kiezen hooggeschoolden vaak voor een werkgever buiten de provincie (Gent, Antwerpen, Brussel…). Redenen zijn veelal een hogere verloning, een bekendere werkgever of snellere doorgroeimogelijkheden“, klinkt het bij beide organisaties. “Maar ook een West-Vlaamse KMO heeft heel wat voordelen zoals het familiale en sociale karakter, de horizontale structuur en de nabijheid wat positiefis voor de work/life balance, nog steeds één van de belangrijkste aspecten van jobmotivatie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier