Unizo en Horeca Ieper willen dat nieuw stadsbestuur Reigersburg ontwikkelt

Het bedrijventerrein komt achter de Kunstenaarswijk, waar veel protest is tegen de plannen. © TOGH
Redactie KW

Unizo Ieper en Horeca Ieper stelden hun voorstellen voor het volgende stadsbestuur voor met een lijvige prioriteitenbundel.

De prioriteitenbundel kwam tot stand op basis van overleg tussen Unizo Ieper, Boezinge, Vlamertinge, Zillebeke – Hollebeke – Voormezele en Horeca Ieper. Daarin staan vijf algemene prioriteiten: Vlotte bereikbaarheid, efficiënte samenwerking, faire fiscaliteit, bedrijvige kernen en ruimte om te ondernemen.

“Meer specifiek kunnen de verwachtingen van Unizo en horeca gebundeld worden in zes items”, zegt communicatieverantwoordelijke Bavo Goos van Unizo Ieper. “Eén: verdere steun voor de ontwikkeling van het nieuw bedrijventerrein ‘Reigersburg’, twee: geen nieuwe winkelsites meer buiten de stadskern, drie: ontwikkeling van een totale, gelaagde mobiliteitsvisie, vier: ontwikkelen van een PIO (Plan Iepers Ondernemen) naar analogie met Roeselare, vijf: meer budget voorzien ter ondersteuning van de lokale economie, zeker deelgemeentelijk en zes: betere communicatie bij wegenwerken/evenementen.”

Terrassenbeleid

In de prioriteitenbundel wordt de steun aan het huidige terrassenbeleid bevestigd. “Het huidige terrasbeleid werd in samenspraak met Horeca Ieper neergeschreven. De ondernemers blijven hier tevreden over“, klinkt het in de notabundel.

Normaal gezien zou de prioriteitenbundel voorgesteld worden vanavond in de Kazematten. “We gaan in op het voorstel van enkele partijen om onze prioriteitenbundel in detail door te nemen tijdens een persoonlijk gesprek. De persvoorstelling wordt dus geannuleerd”, zegt Bavo Goos.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier