Unilin schrapt 67 banen in vestiging in Izegem

Redactie KW

In de panelenfabriek van Unilin in Izegem staan 67 van de 85 banen op de tocht. Volgens het bedrijf zijn er voldoende vacatures om alle mensen een job te geven in andere vestigingen, zo meldt De Tijd donderdagavond op zijn website.

Unilin wil de divisie waar meubelplaten worden afgewerkt met een laminaatlaag overplaatsen naar de fabriek in Wielsbeke. “Aangezien de afwerkingsactiviteiten daar veel meer geautomatiseerd zijn, zullen de 67 mensen uit Izegem niet meer dezelfde job kunnen uitoefenen”, zegt Lode De Boe, hoofd van de afdeling ‘Panels’, aan De Tijd. “Maar we hebben in onze andere vestigingen vacatures voor technici en machine-operatoren genoeg om niemand te moeten ontslaan.”

Omdat er enkel hindernissen kunnen zijn voor overplaatsing (afstand, omscholing …), is de procedure-Renault opgestart. “We weten immers niet zeker of we alle werknemers zullen kunnen herplaatsen.”

Voor de 18 werknemers die in Izegem aan de slag zijn in de afdeling waar spaanplaten geperst worden, verandert er niets.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier