Umicore trekt winstverwachting op

© BELGA
Redactie KW

De materialengroep met een vestiging in Brugge verwacht nu een bedrijfswinst (ebit) tussen 345 en 365 miljoen euro.

Umicore trekt zijn winstverwachting voor het volledige boekjaar op. De Brugse materialengroep verwacht nu een bedrijfswinst (ebit) tussen 345 en 365 miljoen euro. Dat is meer dan de eerdere doelstelling van 335-360 miljoen euro en ook meer dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf komt met een interimdividend van 0,6 euro per aandeel, dat in augustus zal worden uitgekeerd.

1,4 miljard euro inkomsten

De inkomsten stegen in de eerste jaarhelft met 1 procent tot 1,4 miljard euro. De recurrente bedrijfswinst (ebit) ging 3 procent hoger, tot 176 miljoen euro. Netto lag het resultaat 15 procent lager, op 111 miljoen euro. Er was onder meer de negatieve impact van een boete voor misbruik van dominante positie die Umicore in Frankrijk moet betalen. Het bedrijf vecht de boete aan.

Umicore blijft intussen fors inzetten op schone mobiliteit en recyclage. In de eerste jaarhelft werd al 86 miljoen euro geïnvesteerd. De capaciteit voor kathodematerialen gericht op de auto-industrie zal tegen 2018 verdrievoudigen en de capaciteit in recycling in de fabriek in Hoboken zal met 40 procent worden uitgebreid.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier