Uitzonderlijke belading: vrachtschip neemt patrouillevaartuig aan boord

Een nieuw patrouillevaartuig van de Royal Bahama Defence Force wordt voor verscheping aan boord van het m/v "Saimaagracht' gehesen. © FN
Redactie KW

In de haven van Zeebrugge werd vorige week een uitzonderlijke belading gedaan.

Een patrouillevaartuig, de ‘P301’ van Royal Bahamas Defence Force werd met behulp van twee zware scheepskranen aan boord van het Nederlandse zware-ladingsschip “Saimaagracht” van de rederij Spliethoff uit Amsterdam genomen voor aflevering in de Bahamese haven Freeport (Bah).

De ‘P301’ werd pas begin deze maand door de Nederlandse scheepswerf Damen Shipyard afgeleverd. Het patrouillevaartuig, dat dienst zal doen in het bewaken van de kust voor de Bahama’s en voor het uitvoeren van reddingsacties op zee (SAR – Search and Rescue), is van het standaardtype ‘Damen Stan Patrol 3007’. De romp van het vaartuig is van aluminium gemaakt, wat het schip extra licht maakt.

Het oorlogsschip is 30,93 meter lang en 7,15 meter breed. Het heeft een diepgang van 2,20 meter. De topsnelheid bedraagt 27,7 knopen (51,3 km/u). De hoofdmotor heeft een vermogen van 3200 pk. Aan boord is er accommodatie voor 13 bemanningsleden.

(FN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier