Uitlatingen van nieuwe Oostendse schepen schieten in Middelkerke in verkeerde keelgat

Redactie KW

Schepen Bart Plasschaert maakte naar aanleiding van de gemeenteraadszitting in Oostende een vergelijking tussen de Rock Strangers van Arne Quinze enerzijds, en de beelden van stripfiguren in Middelkerke anderzijds. En daar kan burgemeester Janna Rommel-Opstaele van buurgemeente Middelkerke niet mee lachen.

In zijn nog prille periode als schepen is Bart Plasschaert erin geslaagd om Middelkerke in een negatief daglicht te stellen in de discussie over het kunstwerk Rock Strangers. “Stel dat de overheid enkel kunst die niemand lelijk vindt, op openbaar domein mag brengen, dan moeten we ons beperken tot het niveau van Middelkerke, waar men op de Zeedijk een aantal figuratieve beelden heeft gezet van stripfiguren”, zei schepen Plasschaert dinsdagavond zonder blozen.

Burgemeester Rommel-Opstaele not amused

Middelkerks burgemeester Janna Rommel-Opstaele reageert furieus. “Het getuigt van een erg slechte verhouding tussen buren om in een Oostendse discussie, en passant de inspanningen van andere besturen neer te sabelen. Wellicht weet de schepen niet dat Middelkerke regelmatig monumentale kunstwerken aankoopt, zoals recent nog het werk Olnetop van Nick Ervinck dat een plaats kreeg naast andere grote werken zoals ‘I can hear it’ en ‘Caterpillar 5bis’ en werken van Rik Delrue, Patrick Steen, Liliane Vertessen, Luc Ledene, Herr Seele, Pieter Boudens en Raoul Servais.”

Ze hoopt dat dergelijke grootspraak niet de modus operandi wordt van schepen Plasschaert. “Dit zet kwaad bloed en vormt een hinderpaal voor de ontluikende samenwerking. We juichen de inspanningen van grote buur Oostende toe, maar we rekenen op wat meer wederkerigheid”, besluit ze.

(LCO)