Uitgeweken Wervikaan Dirk Durnez benoemd als Adviseur in de Economische Diplomatie

Redactie KW

De uitgeweken Wervikaan Dirk Durnez (55) is op voordracht van vicepremier Didier Reynders officieel benoemd als Adviseur in de Economische Diplomatie voor de provincie Kaap in Zuid-Afrika.

Hij woont al 17 jaar in Zuid-Afrika, had er een bedrijf van 350 werknemers en heeft dat verkocht. Doel van de aanstelling is om de zakenrelaties tussen België en de provincie Kaap te bevorderen en om deuren te openen voor Belgische investeerders.

Zijn benoeming als Adviseur in de Economische Diplomatie verscheen in het Belgisch Staatsblad. “Bedoeling van minister van Buitenlandse Handel Reynders is om een netwerk uit te bouwen van adviseurs in economische diplomatie die in hun vaste verblijfplaats de gebruiken van de politieke, financiële en zakenkringen goed kennen”, legt Dirk uit. “De adviseurs verstrekken inlichtingen aan de minister en geven advies over alle vraagstukken van economische en financiële aard of over mogelijkheden voor ons land.”

Dirk zijn aanstelling is gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als ondernemer in Zuid Afrika, waar hij baanbrekend werk leverde in gespecialiseerde bouwprojecten. Zijn firma verschafte werk aan meer dan 350 mensen. Verleden jaar verkocht Dirk zijn bedrijf, dat hij samen met zijn vrouw leidde, aan Ergosystem Walling Solutions uit Johannesburg. “Nu leid ik de Kaapse afdeling van het nieuwe bedrijf”, vertelt Dirk. “Nu ik eindelijk wat vrije tijd heb, wil ik, naast het componeren van muziek, me ten dienste stellen van de Belgische gemeenschap.”

Zijn eerste opdracht is het oprichten van een plaatselijke afdeling van de Belgische Kamer van Koophandel, alsook een netwerk van Belgische ondernemers.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier