Uitgeverij Lannoo neemt Gentse uitgeverij Academia Press over

Redactie KW

Uitgeverij Lannoo uit Tielt neemt de wetenschappelijke uitgeverij Academia Press over, een onderdeel van de Gentse uitgeefmaatschappij Publishing House Dot Be.

De activiteiten van Academia Press zijn aanvullend op die van LannooCampus, zeggen de twee bedrijven in een mededeling. “Met LannooCampus, met kantoren in Leuven en Houten (Nederland), beschikt Uitgeverij Lannoo reeds over een divisie die zich richt op de academische en professionele markt“, zegt gedelegeerd bestuurder Matthias Lannoo (Uitgeverij Lannoo Groep). “Academia Press en LannooCampus zijn in hun contacten met universiteiten en hogescholen en ook door de specialisatie van hun beider fondsen aanvullend en zullen ongetwijfeld een versterking voor elkaar betekenen.”

Vanop Prudens van Duyseplein

De overdracht gebeurt op 24 juni, Academia Press zet haar werk vanuit het Gentse Prudens van Duyseplein onder dezelfde naam verder en ook de vijf personeelsleden behouden hun job. Huidig uitgeefdirecteur Peter Laroy verlaat de uitgeverijsector vanaf 1 oktober, hij blijft wel nog een tijd als adviseur actief. De nieuwe uitgeefdirecteur zal rapporteren aan Hilde Vanmechelen, uitgeefdirecteur van LannooCampus. Zij verduidelijkt dat Academia Press, met een focus op Gent en een sterk fonds met syllabi, studieboeken en wetenschappelijke werken, aanvullend is op de academische en professionele werken van LannooCampus.

Met de verkoop van Academia Press houdt Publishing House Dot Be momenteel nog haar uitgeefdepartement Story Publishers over. Het familiebedrijf heeft ook nog de online wetenschappelijke boekhandel J. Story-Scientia. Eind 2013 werd aan de Blandijn de fysieke boekhandel gesloten.

Met de overname verdubbelt de catalogus tot meer dan duizend titels.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier