Uitbaters brasserie geven eigen bier naam van dochter mee

Brouwer Joachim Nuyttens en Dominique en Elke van de Zonnebloem toasten samen met schepen Roelof op de geboorte van het 'Parel'-bier. © PH
Redactie KW

‘Parel’ is het enige Belgische bier waarin ook zonnebloempitten zijn verwerkt.

Dominique Vandoorne en Elke Robberechts runnen al sinds april 2004 hun brasserie Zonnebloem tegenover de kerk van Moerbrugge. Zij hebben twee kinderen: Wolf (7) en Parel (5). ‘Wolf’-bier staat al een tijdje op de bierkaart maar een ‘Parel’-biertje ontbrak er nog aan.

“Dan maar zelf eentje brouwen”, dacht Dominique. Zijn leegstaande opslagplaats werd omgebouwd tot een brouwerij waar buurman Joachim Nuyttens die eerder al de ‘Hoppelaar’ op de markt bracht, een nieuw biertje kon brouwen: Parel. Dit ‘Zonnebloem’-biertje is een pils (5,3 % vol) met nagisting in de fles waar naast water, gerst, tarwe, gist, kruiden en drie soorten Belgische hop ook zonnebloempitten zijn verwerkt. Dat laatste is uniek in België en verwijst natuurlijk naar de naam van de brasserie waar het godendrankje gebrouwen wordt.

Vanaf het voorjaar staat de brouwerij open voor enthousiaste bierliefhebbers die aan een bierinitiatie willen deelnemen en zelf bier willen brouwen. Naast een brouwerijbezoek kan men dus een actieve en lekkere sessie meemaken waar de kunsten van het bier brouwen zelf worden beleefd: van het schroten (malen van de mouten) en brouwen tot het bottelen van een biertje. Doorheen de dag worden verschillende degustaties uit de eigen brouwerij aangeboden. ‘s Avonds krijgt men een pakketje met bieren uit de brouwerij mee. Schepen van duurzaamheid Els Roelof loofde alvast het lokale karakter van het lekkere biertje dat thuishoort bij de ‘100% West-Vlaams’-streekproducten die o.a. door de provincie worden gepromoot.

(PH)

>> info@zonnebloem.be (0495/201 451 Dominique Vandoorne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier