Twee keer goud en twee keer zilver voor chocolatier David Maenhout uit Knokke op World Finals

Chocolatier David Maenhout blikt tevreden terug. © DM
Redactie KW

Op de World Finals 2017 van The International Chocolate Awards in London werden zojuist de Awards 2017 uitgereikt. Chocolatier David Maenhout uit Knokke nam deel aan de wedstrijd met vier inzendingen en won twee keer goud en twee keer zilver. Goud voor zijn pralines Gin-Tonic en Orient, zilver voor Peanuts & Co en Tokyo Dreams.

Wat de Oscars zijn voor de filmwereld zijn The International Chocolate Awards voor de chocoladewereld. Elk jaar worden wereldwijd door de organisatie The International Chocolate Awards regionale wedstrijden georganiseerd om op zoek te gaan naar de beste chocoladeproducten. In België heeft deze wedstrijd plaats op het Salon du Chocolat in Brussel. De winnaars van de regionale finale nemen het tegen elkaar op tijdens de World Finals in London, zeg maar de Olympische Spelen voor chocolatiers.

Als winnaar van de Belgische finale in februari stuurde chocolatier David Maenhout zijn vier winnende pralines naar de wedstrijd. De heerlijke lekkernijen kregen er concurrentie van meer dan achthonderd andere pralines onderverdeeld in meerdere categorieën.

David behaalde goud met zijn praline Gin-Tonic in de categorieDark Flavoured Chocolate. De naam van de praline spreekt voor zichzelf. Met Oriënt, een praline op basis van romige caramel met fleur de sel en geroosterde sesam, won hij een tweede keer goud in de categorie Best Milk Chocolate in the World. Het was zes jaar geleden dat een Belg goud won op de World Finals.

Zilver was er voor Peanuts & Co, een praline met pindanootjes en caramel, in de categorie Nut Base Milk Pralines. En tenslotte werd ook de praline Tokyo Dreams, een originele smaakcombinatie van donkere chocolade met yuzu en soya, door de jury bekroond met een zilveren award.

Chocolatier David Maenhout: “De International Chocolates Awards is een bijzonder zware wedstrijd. Als chocolatier moet je er opboksen tegen de allerbesten van de wereld. Ik ben bijzonder gelukkig dat de smaakcombinaties die ik maak en de kwaliteit van mijn pralines niet alleen door mijn klanten gewaardeerd worden, maar ook door de internationale jury van topexperten.”

mdmedia/foto DM)