Twee extra shoppingdagen tijdens eindejaarsperiode in Brugge

Redactie KW

Tijdens de komende kerst- eindejaarsperiode zetten de stad Brugge, De Lijn en de handelaars van Brugge 10 shoppingdagen op het getouw.


Dit zijn er twee meer dan vorig jaar. Dankzij De Lijn zijn de bussen tijdens de shoppingdagen gratis. Bovendien zet De Lijn extra bussen in tussen 12.30 en 19 uur. Tijdens de shoppingdagen worden de twee hoofdwinkelstraten verkeersvrij gemaakt. Deze straten zijn dan ook niet voor busverkeer toegankelijk. De bussen van De Lijn volgen op die dagen tussen 12.30 en 19 uur een alternatief parcours in het centrum.

Park & Ride

De stad rekent erop dat shoppers zo veel mogelijk gebruik maken van de randparkings en Park & Ride-terreinen om van daaruit met bussen van De Lijn naar de binnenstad te komen. De Lijn zal in elk geval twee mobiele tekstkarren op de N31 zetten om bezoekers richting P&R Vives en de randparking Bevrijdingslaan te leiden. Dankzij deze speciale actie vervoerde De Lijn tijdens de kerst- en eindejaarsperiode vorig jaar tijdens elke shoppingdag 10.000 extra kooplustigen. Het Brugse stadsbestuur doet trouwens ook een extra inspanning voor wie met de tweewieler naar het stadscentrum komt, want er komen maar liefst 846 extra fietsparkeerplaatsen bij.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier