TVH is finalist voor de L&D-awards

TVH schreef zich in met het project 'Road to Leadership'. We zien hier de trainers, coaches en deelnemers van het project. © GV
Redactie KW

Deze award beloont een bedrijf met een succesvol intern opleidingstraject.

Het Waregemse TVH is geselecteerd als finalist voor de L&D-awards. L&D betekent ‘Learning & Development’. Deze award beloont een bedrijf met een succesvol intern opleidingstraject.

TVH schreef zich in met het project ‘Road to Leadership’. Daarin kregen collega’s uit de logistieke afdeling een opleiding tot de knelpuntfunctie ‘Teamleader Logistiek’. TVH voorziet opleidingen voor medewerkers, zowel extern als intern. Via TVH Academy kan men deelnemen aan jobspecifieke trainingen, maar ook via ‘Iedereen leert’ werken aan persoonlijke groei.

De opleiding waarmee het bedrijf nu kans maakt op de L&D-award kwam er met een heel specifieke reden. “We zoeken regelmatig nieuwe Teamleaders Logistiek om de groei van het bedrijf te ondersteunen en de grootte van de teams beheersbaar te houden. Het is echter moeilijk om geschikte kandidaten te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom besliste het bedrijf om volop te investeren in eigen potentieel en via het nieuwe ontwikkeltraject ‘Road to Leadership’ de knelpuntfunctie van Teamleader Logistiek in te vullen,” vertelt Eline De Wilde.

Teamleader

De resultaten overtroffen de verwachtingen. De deelnemers zijn intussen succesvol doorgegroeid naar de rol van teamleader. Eline: “Het was een project in de echte ‘We Are One’-spirit van TVH, ontwikkeld door een samenwerking van HR en de logistieke afdeling. Vormgegeven door HR en de trainer, maar ook door de coaches uit de Logistiek en de deelnemers die zelf actief hun eigen leerproces in handen genomen hebben.”

Met deze opleiding was TVH niet aan zijn proefstuk toe. Zo organiseerde het bedrijf eerder ook al een technisch opleidingstraject om medewerkers te laten doorgroeien naar een meer technische functie.

Op 15 maart weet TVH of het tot winnaar van een L&D-award, gekroond wordt.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier