TVH in Waregem wierf veel mensen aan in 2015, maar zoekt nog volk

Eline Ampe en Jasper Messely © GVH
Redactie KW

TVH, beter gekend als Thermote Vanhalst uit Waregem, kon vorig jaar 324 mensen in dienst nemen. Daarmee is men één van de belangrijkste werkgevers in West-Vlaanderen.

Momenteel staan er nog 85 vacatures open.

Het bedrijf uit Waregem kent de jongste jaren een enorme groei. Vorig jaar kon men niet minder dan 324 mensen in dienst nemen. “Het grootst aantal ingevulde vacatures waren logistieke en technische functies. Daarnaast stonden ook vacatures binnen de afdelingen marketing, finance, HR en IT open.”, zegt Eline Ampe van de personeelsdienst.

Momenteel heeft TVH een tekort aan technische en IT-collega’s. Zo staan er voor de IT-afdeling 15 vacatures open en zitten er nog 15 in de pipeline. “Hoewel de firma wereldwijd een IT-afdeling van 120 mensen heeft, wordt TVH meestal niet als een werkgever voor IT’ers gezien. De creatie van de webpagina’s ‘bi2t.tvh.com’ zou daar verandering moeten in brengen. ‘Bi2T’ is de afkorting voor Business Innovation through Information Technology. De website toont hoe divers de IT-afdeling bij TVH is.”, aldus Eline

Nieuwe selectieprocedures

Het succes van de firma brengt met zich mee dat er nogal wat vacatures zijn. Dit betekent ook een stroom aan sollicitanten. “TVH voerde daarom in 2015 enkele nieuwigheden in de selectieprocedures door. Zo kunnen geïnteresseerden zich sinds vorig jaar via de website ‘www.werkenbijtvh.be’ sneller registreren. Voor technische functies laat de firma de sollicitanten zelfs een paar uur op de werkvloer meedraaien. Deze nieuwe aanpak zorgt ervoor dat de selectieperiode kort en degelijk verloopt. Beide partijen krijgen op deze manier ook meer zekerheid, wat van groot belang is voor een sollicitant die van job verandert.”, verduidelijkt Jasper Messely van de personeelsdienst.

TVH voorziet ook interne opleidingen en ondersteuning voor collega’s die onvoldoende ervaring en/of kennis hebben.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier