Turbo-platform moet ondernemingszin bij jonge Bruggelingen stimuleren

© Benny Proot
Redactie KW

Projectcoördinator van ‘Turbo’ is de 27-jarige Bruggeling Michiel Vanden Abeele.

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) en schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) stelden het Turbo-project voor in Het Entrepot, de creatieve vrijhaven waar vandaag 45 ontwerpers en makers tijdens MARKT! hun hebbedingetjes aan de man en vrouw probeerden te brengen. “Turbo is een letterwoord met een betekenis”, zegt Landuyt. “URB komt niet enkel in Brugge terug, maar staat ook voor urban. Daar hebben we de t van toekomst voor geplaatst, de o van ondernemers komt er achter.”

Turbo komt er dankzij de financiële inspanning van verschillende partners. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling staat in voor 40 procent van de middelen, het Agentschap Innoveren & Ondernemen voor 30 procent en de Provincie West-Vlaanderen voor 10 procent. De resterende 20 procent wordt samengebracht door verschillende partners.

Voor Turbo werkt de dienst Lokale Economie en De Toekomst van Brugge van de stad Brugge samen met Het Entrepot, de Korrelatie, Handmade in Brugge en de hogescholen Howest en Vives. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Voka die voor dit project hun expertise en ondersteuning ter beschikking stellen. “Samen willen we een innovatienetwerk op poten zetten waarbij we alle Brugse projecten rond jongeren tussen 18 en 25 jaar en ondernemingszin met elkaar willen verbinden“, zegt Demon. “We willen Turbo uitbouwen tot een open platform dat versterkt kan worden door de potentiële inbreng van nieuwe partners zoals het Ondernemerscentrum Brugge en Bruggepreneurs.”

De 27-jarige Bruggeling Michiel Vanden Abeele is de projectcoördinator van Turbo. Zijn kantoor bevindt zich in het gebouw van de Korrelatie, bekend van Cinema Lumière en het populaire Brugse café De Republiek.

(SVV + foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier