Tuinen Descamps uit Marke failliet

Redactie KW

Tuinen Descamps uit de Bruyningstraat in Marke is door de Rechtbank van Koophandel in Gent, afdeling Kortrijk failliet verklaard. 35 werknemers komen hierdoor zonder werk te zitten.

Door de crisis en een grotere concurrentie in de overheidsopdrachten ging het bedrijf de laatste jaren geleidelijk achteruit. Van 70 werknemers enkele jaren geleden, waren nu nog 35 mensen in dienst.

De curatoren zijn Randall Huysentruyt en Sofie Vanden Bulcke, beiden uit Kortrijk. Er wordt zo snel mogelijk gekeken om bij de werknemers de saldi van juni en van de eerste week van juli uit te betalen, weten ze. “De voorschotten van juni werden nog betaald. Er zullen ook tussenkomsten zijn van het fonds.”

Werk voor concurrenten

De 35 ontslagen werknemers zijn divers van leeftijd. De curatoren maken nu vooral werk van het oplossen van de werken die in uitvoering zijn. “Dat zal project per project bekeken worden en concurrenten zullen die werken uitvoeren. Dan kijken we om de onderhoudscontracten over te laten aan geïnteresseerden. Het globale bedrijf overlaten zal niet haalbaar zijn”, aldus Randall Huysentruyt.

(EDB – Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier