TUI fly zoekt 330 nieuwe medewerkers

Redactie KW

Goed nieuws voor wie een job ambieert in de luchtvaart: luchtvaartmaatschappij TUI fly werft 330 extra medewerkers aan.

Voor het komende zomerseizoen heeft TUI fly 330 vacatures. Daarmee komt het personeelsbestand van TUI fly op 1.150. De uitbreiding van het aantal medewerkers komt er door de nieuwe vliegbestemmingen en de verhoging van de vliegfrequenties op verschillende bestaande bestemmingen. Omdat een vlotte communicatie met de reiziger een prioriteit is, heeft TUI fly een pilootproject ontwikkeld dat instaat voor de organisatie en de financiering van een intensieve taalcursus.

Om de uitbreiding van het vluchtschema te kunnen realiseren, kan TUI fly 330 nieuwe medewerkers aanwerven. Het gaat om 260 Cabin Crew Members (steward/stewardess op seizoensbasis) en 70 piloten. Die moeten in dienst zijn tegen de start van het toeristische zomerseizoen.

Gratis bijkomende taalopleiding

“Het cabinepersoneel (steward/ess) moet geen relevante ervaring voorleggen. TUI fly biedt zelf een opleiding aan van acht weken. Die bestaat uit drie onderdelen: theorie, training op de grond, training in de lucht. Omdat een goede talenkennis belangrijk is, heeft TUI fly een project ontwikkeld waarbij geselecteerd cabinepersoneel dat zijn talenkennis wil aanscherpen een gratis bijkomende en unieke taalopleiding geniet, specifiek gericht op de communicatie in de luchtvaart. Het gaat om een intensief taalbad en e-learningfaciliteiten”, aldus woordvoerder Piet Demeyere, communicatiehoofd bij TUI Belgium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier