Torhout Handelt wordt straks vzw en winkelcomités versmelten tot één geheel

Nicolas Cool is de voorzitter van Torhout Handelt. © Foto JS
Redactie KW

De kogel is door de kerk. Torhout Handelt, het samenwerkingsverband tussen het stadsbestuur en de lokale middenstand, wordt na de zomer een vzw met betalende leden.

De doelstelling wijzigt niet: de lokale handelaars ondersteunen en bijdragen aan de groei en bloei van het winkelapparaat. Nicolas Cool (foto), de voorzitter van Torhout Handelt, is enthousiast over de overstap naar een vzw. “Lid worden, zal niet duur zijn en flink wat voordelen inhouden”, zegt hij. “Elk lid ontvangt een voordeelpakket met gadgets en promotiemateriaal voor in de zaak. De leden zullen ook uitgebreid hun zegje kunnen doen. Inspraak ligt ons nu eenmaal na aan het hart.”

Nog een belangrijke wending: in het najaar stappen de bestaande winkelcomités in een nieuwe formule. Vanaf dan zullen de afzonderlijke comités verenigd worden in één samenwerkend comité. Op die manier moet de versnippering aan kracht en energie verdwijnen. Alle acties van Torhout Handelt staan in teken van een sterker handelsimago. Het stadsbestuur zal financieel bijdragen aan de nieuwe vzw.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier