Rubriek Economie

Topchef uit Ieper gaat (even) aan de slag met restjes in Roeselare

09/06/17 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Tijdens de Batjes in Roeselare kunnen de liefhebbers in 'De Andere Steenweg' terecht voor een gastronomische lunch met voedseloverschotten.

Topchef uit Ieper gaat (even) aan de slag met restjes in Roeselare

Tijdens de Batjes in Roeselare valt er ook in de Ardooisesteenweg onder de vlag van 'De Andere Steenweg' vanalles te beleven... én te proeven. Onder de noemer 'Wasted' komen de IJslandse chef Vilhjalmur Sigurdarson en zijn vrouw Joke Michiel, bekend van hun zaak Souvenir in Ieper, een gastronomische lunch op tafel toveren. Alle gerechten worden gemaakt met veel liefde voor het vak en... met voedseloverschotten. De liefhebbers die er snel bij zijn, kunnen op 24 en 25 juni terecht in de culinaire container in 'de Andere Steenweg'.

Delen

Tijdens onze zoektocht zijn we gecontacteerd door een andere stad die zelfs onze huur wilde betalen als we naar daar trokken

Intussen zitten Joke en Vilhjalmur in Ieper met kopzorgen. Door wegenwerken in de Surmont de Volsbergestraat waren ze op zoek naar een tijdelijke nieuwe locatie voor een pop-uprestaurant, maar deze week vernamen ze dat de werken met vijf maanden zijn uitgesteld. Gastvrouw Joke Michiel en chef-kok Vilhjalmur Sigurdarson zijn ten einde raad. "Toen we hoorden dat er hier wegenwerken gingen zijn, hebben we onmiddellijk een tijdelijke locatie gezocht", vertellen ze. "Dit was niet makkelijk, maar het is ons gelukt. Een paar dagen voor we het contract gingen tekenen, hoorden we toevallig dat de werken met vijf maanden gingen opschuiven. Gelukkig dat we dit uitstel nog op tijd per toeval opgevangen hebben en de verhuis naar de tijdelijke locatie konden uitstellen. Op eigen initiatief hebben we dan gebeld naar het stadsbestuur en bevestiging gekregen dat zij genoodzaakt waren de werken op te schuiven naar 2018. Dit kan toch niet? Ieper zou zijn ondernemers in de watten moeten leggen. Tijdens onze zoektocht zijn we gecontacteerd door een andere stad die zelfs onze huur wilde betalen als we naar daar trokken. Veel klanten komen van ver eten in Souvenir, boeken een logement, gaan naar het In Flanders Fields Museum, kopen nog iets in een van de mooie boetiekjes. Wij willen absoluut in Ieper blijven, maar het is lastig hier te ondernemen met zo'n beleid. Voorlopig kunnen onze klanten nog minstens tot eind dit jaar bij ons terecht in de Surmont de Volsbergestraat."

(FV/SD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!