Toerismetrofee Poperinge voor Outsite Travel

Redactie KW

Maandagavond werd het toeristische seizoen geopend in de Hoppestad. Tevens werd voor de 19de keer de Toerismetrofee uitgereikt.

Die gaat naar mensen of verenigingen die een zo breed mogelijk publiek aantrekken naar Poperinge op het gebied van toerisme. Outside Travel uit de Gasthuisstraat ging 28 jaar geleden onder impuls van wijlen Bart Vermeulen van start met sportkampen. Sinds twintig jaar hebben ze ook een eigen reisbureau.

Zaakvoerder Jane Cheung (47): “Wij organiseren sportkampen, bosklassen, skireizen, teambuildingactiviteiten, feestjes voor vrijgezellen of communies, avonturendagen en -kampen, paintball, quadraces en dergelijke meer. Specifiek voor de jeugd zijn er taalvakanties, gecombineerd met buitensporten. Wij hebben zestien personeelsleden in vast dienstverband. Maar tijdens de zomervakantie wordt dat uitgebreid tot meer dan 150 instructeurs en monitoren. Wij beschikken over eigen vakantiekampplaatsen in Westouter en langs de Westouterseweg in Poperinge, en maken ook gebruik van de Poperingse internaten als overnachtingsplaatsen.”

De Toerismetrofee is een bronzen beeldje van de Poperingse kunstenares Nele Boudry.

(AHP-foto MD)