Rubriek Economie

Toeristische tips van Peter Soete

Toeristische tips van Peter Soete

Peter Soete - De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Fietsen in Nederlands Heuvelland

Fietsen in Nederlands Heuvelland

Redactie KW - Nederlands Limburg staat voor eindeloos fietsplezier. Wij zoeken tussen Valkenburg en Maastricht de 'bergzone' op. Het Heuvelland laat zich kennen als een opeenvolging van vinnige beklimmingen, groene valleien en lommerrijke veldweggetjes tussen het groen. Daartussenin pittoreske dorpjes, met Maastricht als trotse hoofdstad.

Bloemenpracht vanuit Haarlem

Bloemenpracht vanuit Haarlem

Roeselare Bert Vanden Berghe - Vanaf half maart gaat het bloemenseizoen van start in Nederland, met het Keukenhof als bekendste trekpleister. Heel wat toeristen kiezen het drukke toeristische Amsterdam als uitvalsbasis, maar Haarlem is een meer dan waardig alternatief. Daar valt bovendien ook heel wat te beleven, van een bezoek aan de bloemenveiling tot een brouwerij in een kerk.

Londen blijft verrassen

Londen blijft verrassen

Sandra Rosseel - Op reis gaan met de trein wordt opnieuw populairder, zeker als het om citytrips gaat. Heel begrijpelijk ook: wie voor de trein kiest, vermijdt de lange wachttijden die vliegtuigreizen met zich meebrengen, hoeft zich geen zorgen te maken over files en komt aan in het hart van de stad waar hij wil zijn. Zoals in Londen, een stad die heel wat meer te bieden heeft dan de Big Ben, rode bussen en de wissel van de wacht voor Buckingham Palace.

Stas geeft 5.000 euro reisbudget weg

Stas geeft 5.000 euro reisbudget weg

Waregem Samen met je beste vriend of vriendin deze zomer doorheen Europa reizen? Het Waregemse constructeursbedrijf STAS heeft voor jou de oplossing. Je kan er zelfs 5.000 euro mee winnen. "Het is niet voor doetjes", aldus werknemer Ella Wallays.

Nederlands best bewaarde geheim

Nederlands best bewaarde geheim

Nancy Boerjan - Nederland telt ruim 700 kastelen en landhuizen, grote en kleine, glamoureuze en eenvoudige, met tot de verbeelding sprekende geschiedenissen én petites histoires. Neen, dat wisten wij niet, en dat weten naar verluidt zelfs veel Nederlanders niet. Hoog tijd om de tuinpoorten en salondeuren open te gooien dus!

Nog één keer zonder baby op vakantie

Nog één keer zonder baby op vakantie

Brugge Bieke Cobbaert - Voor een zwanger koppel is het negen maanden intensief verlangen naar dat kleine wondertje dat zijn opwachting maakt. Maar wanneer dat er is, zal alles anders zijn. Want een baby, die zet je leven op zijn kop! Een babymoon is daarom de laatste kans om nog even met z'n tweetjes samen van een vakantie te genieten. Reisblogster Lori Vandyck vertelt er meer over en wij geven je alvast vier tips voor een onvergetelijke babymoon.

Romantische hotels met net dat tikkeltje meer

Romantische hotels met net dat tikkeltje meer

Redactie KW - Valentijn nadert met rasse schreden. Wil je je geliefde verrassen met een onvergetelijk romantisch uitje? Probeer dan een van deze originele logeeradresjes uit. Om het allemaal nog wat romantischer te maken, hebben ze ook speciale valentijnsarrangementen met alles erop en eraan.

Tours: verborgen schat aan de Loire

Tours: verborgen schat aan de Loire

Redactie KW - Gelegen aan de boorden van de Loire staat Tours zelden bovenaan het lijstje voor een citytrip. Ten onrechte want de stad en zijn onmiddellijke omgeving hebben heel wat te bieden.

Nieuwjaarsduik zorgt voor warme gevoelens

Nieuwjaarsduik zorgt voor warme gevoelens

Oostende Redactie KW - Op het Groot Strand van Oostende worden op zaterdag 6 januari 2018 weer duizenden ijsberen verwacht voor de nieuwjaarsduik in de Noordzee. In het verlengde van 'De Warmste Week' kan elke deelnemer bij inschrijving 5 euro extra doneren voor SOS Kinderdorpen.

Toerismetips van Peter Soete

Toerismetips van Peter Soete

Peter Soete - De beste adresjes en leukste reisweetjes van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Het verleidelijke ritme van Belfast

Het verleidelijke ritme van Belfast

Sandra Rosseel - Het Noord-Ierse Belfast is bij ons nog niet zo bekend als citytripstad, maar daar zou wel eens vlug verandering in kunnen komen nu de bekende reisgids 'Lonely Planet' de stad bejubelt. Een lofzang die oververdiend is, want Belfast is een stad vol verrassingen, verleidelijke hoekjes en muziek.