Toch nog een overnemer voor LBG Bakeries Ardooie?

Redactie KW

Vandaag raakte bekend dat er mogelijks toch een ondernemer of groep zou zijn die interesse heeft voor de Ardooise vestiging van LBG Bakeries, dat eind vorige week de boeken neerlegde. Hiermee zouden alvast een aantal van de 87 jobs gered kunnen worden.

Vorige week legde de bakkerijgroep Le Bon Grain Bakeries, met zes vestigingen in ons land, waaronder de vestiging langs de Brugsebaan in Ardooie, de boeken neer. Voor vestigingen in Asse en Heusden-Zolder zou er een overnemer zijn.

De Diestse industriële bakkerijgroep ‘Le Bon Grain’ (LBG) heeft zes vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De vestiging langs de Brugse Baan in Ardooie is de vroegere bakkerij Farazijn, die dan overgenomen werd door de Quintens groep (Q-Bakeries), die op zijn beurt in handen kwam van de holding Le Bon Grain. Halfweg vorig jaar verloor Q-Bakeries een grote klant als Colruyt, waardoor 20 uitzendkrachten al hun werk verloren.

“Vergiftigd kerstgeschenk”

Volgens Alain Degand van ACV Voeding en Diensten zou er voor Ardooie mogelijks nog een overnemer kunnen komen. Dinsdagmorgen kregen de 87 werknemers in Ardooie wel te horen dat ze niet meer naar het bedrijf moesten komen en de avond ervoor werden de ontslagbrieven opgemaakt. Als er dus toch een overnemer zou zijn voor de vestiging Ardooie, dan blijft de vraag hoeveel van de 87 werknemers hij nog in dienst zou nemen.

Volgens Jan Van Hixe uit Oostduinkerke, die al 18 jaar in het bedrijf werkt, is het faillissement vooral het gevolg van verkeerde beslissingen van de directie. Voor de ontslagen werknemers van LBG Ardooie alvast een vergiftigd kerstgeschenk.

(IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier