Tim Boury krijgt twee sterren van Michelin

© BELGA
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Kathleen Vanderbeke als vrouwelijke chef van het jaar. Een tweede ster voor Tim Boury en vier nieuwe restaurants met een ster. Michelin houdt van de West-Vlaamse restaurants, zoveel is duidelijk.

Kathleen Vanderbeke van Terminus in Watou werd gelauwerd als vrouwelijke chef van het jaar. Tim Boury van het gelijknamig restaurant in Roeselare behaalde zijn tweede ster. “Hoewel veel mensen me het hadden voorspeld, had ik het totaal niet verwacht. Ik wil vooral mijn vrouw en mijn broer bedanken die altijd klaarstaan. Het is keihard werken, elke dag opnieuw. Maar we krijgen veel dankbaarheid van onze klanten.”

https://www.youtube.com/watch?v=UDAyhjeapDg

M-Bistro van Mattias Maertens in Nieuwpoort kreeg zijn eerste ster. Hij had het totaal niet verwacht. “Het is super. Ik kwam hier gewoon eens kijken naar de prijzen voor de collega’s. De wereld ziet er morgen wellicht anders uit.”

https://www.youtube.com/watch?v=9eQr5gA-204

Anthony Snoeck, chef van Carcasse in Sint-Idesbald had het ook totaal niet verwacht. Zijn keuken wordt gesofisticeerd genoemd. “Ik wil kwaliteit en pure producten op mijn bord brengen. Ik weet eigenlijk niet goed wat te zeggen. Merci!” Carcasse is het restaurant van de bekende slager Hendrik Dierendonck.

Timothy Goffin van het gelijknamig restaurant in Sint-Kruis kreeg ook zijn eerste ster. “We doen ons ding en we doen ons best. Onze klanten zijn content en dat is het belangrijkste.”

Nog in Brugge kreeg Zet’joe van Geert Van Hecke een ster amper een jaar na de opening.

Er was ook een ster voor Chambre Separée van Kobe Desramaults : “Een erkenning doet altijd deugd. En zeker voor een nieuw restaurant. We zijn nog maar enkele maanden open, maar ik heb een super team. En ik ben heel blij dat ook de klanten gevolgd zijn naar Gent.” Kobe Desramaults kreeg in 2005 al eens een Michelinster voor zijn restaurant In De Wulf in Dranouter. Hij sloot het restaurant in december 2016 om een nieuw, kleinschaliger restaurant op te starten in Gent.

Er zijn 24 sterrenrestaurants in onze provincie. Goed voor samen 32 sterren. Vorig jaar telde West-Vlaanderen nog 22 sterrenrestaurant, samen goed voor 29 sterren. Hertog Jan is met drie sterren het beste gequoteerd. Bartholomeus, De Jonkman, Hostellerie Le Fox, Hostellerie St.-Nicolas, La Durée en nu ook Boury hebben elk twee sterren. Ten Bogaerde is uit de lijst verdwenen, chef Iain Wittewrongel gaf zelf aan dat hij in december stopt met zijn restaurant in de huidige vorm.

De Michelin gids België en Luxemburg 2018 is te koop vanaf donderdag 23 november voor 23,95 euro in België en 23,27 euro in Luxemburg. In deze 62ste editie staan 1416 adressen, namelijk 328 hotels (waaronder 86 gastkamers) en 1088 restaurants waaronder 2 driesterrenrestaurants, 23 tweesterrenrestaurants en 199 eethuizen met één ster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier