Tieltse Middenstand deelt cadeaus uit op Moeder- en Vaderdag

© RDC
Randy De Clercq

De Moeder- en Vaderdagactie van de Tieltse Middenstand zit in een nieuw jasje. “Terwijl we ons vroeger beperkten tot een simpele affiche, kunnen onze klanten dit jaar in de prijzen vallen tijdens de beide weekends”, zegt Sigrid Olinger.

De Tieltse Middenstand groepeert circa 230 zelfstandigen uit onze stad. Behalve hun belangen verdedigen, komt de Tieltse Middenstand van tijd tot tijd ook met een eigen actie of organisatie op de proppen. De kerstmarkt is bijvoorbeeld een organisatie van de vzw en vroeger had je elk jaar ook altijd een halloweenevenement. Moeder- en Vaderdag werd ook altijd al gevierd bij de Tieltse Middenstand, weliswaar bescheiden. “Tot nog toe hingen we alleen maar affiches uit op Moeder- en Vaderdag. Zonder meer. Dit jaar schakelen we een versnelling hoger en het zijn de klanten die ervan profiteren.”

Waardebonnen

De Tieltse Middenstand zette een werkgroep op punt met Willy Goossens, Sigrid Olinger, Tanja Mannens en Grietje Verscheure. De actie die ze ineen puzzelden doet wat denken aan de eindejaarsactie, weliswaar zonder de stempels. “Wie tijdens het weekend van Moederdag (13 en 14 mei) of het weekend van Vaderdag (10 en 11 juli) bij een van onze deelnemende handelaars langsgaat, die krijgt een deelnemingsformulier, die hij of zij kan deponeren in de urne bij de handelaar. Na het weekend van Vaderdag wordt dan per handelaar één winnaar getrokken die een waardebon van 20 euro van de deelnemende winkelier wint. Deze waardebonnen, en dat zullen er toch zo’n 60-tal, worden volledig betaald door de Tieltse Middenstand.”

Naambekendheid

Voor alle duidelijkheid: er wordt één bon per winkel uitgereikt en pas na Vaderdag. Dus alle formulieren van Moederdag en Vaderdag gaan per handelaar in één pot en daaruit wordt een winnaar getrokken. “Dus niet per weekend één bon”, zegt Sigrid nog. “De deelnemende handelaars zullen te herkennen zijn aan de affiche in de etalage. Waarom we deze nieuwe actie uit de grond stampen? Om enerzijds nog wat te werken aan onze naambekendheid en anderzijds omdat we ook graag eens iets nieuws organiseren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier