Tieltse Boerenmarkt vanaf mei definitief rond de Hallentoren

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De kogel is door de kerk. Na lang aarzelen hebben marktkramers en stadsbestuur dan toch een overeenkomst bereikt.

Dinsdagavond riepen de marktkramers van de Boerenmarkt en het stadsbestuur de pers bijeen om aan te kondigen dat de Boerenmarkt vanaf 2 mei voortaan op de Markt plaatsvindt. Tot nog toe vond de markt plaats aan het belastingkantoor in de Tramstraat. Het stadsbestuur wou al langer marktkramers rond de Hallentoren, maar de boeren zelf vreesden dat hierdoor het aantal klanten zal dalen. Op en rond de Markt is er nu eenmaal minder plaats om te parkeren, en dat is net de sterkte van de Boerenmarkt.

“We beseffen dat de Boerenmarkt veel parkeerruimte nodig heeft, want je kunt geen meters gaan lopen met een zware zak aardappelen”, aldus schepen van Markten Bart Biebuyck (Open VLD). “Daarom zullen we tijdens de Boerenmarkten, elke zaterdag tussen 14 en 16.30 uur, een speciale laad- en loszone inrichten op het stukje rijweg op de Markt, langs apotheker Wostyn. Voor zij die langer willen blijven zal er een Boerenmarktparking ingericht worden in de Tramstraat, waar je maximaal een uur zal mogen parkeren.”

Er wordt al een eerste keer getest op 11 april, want dan moet de Boerenmarkt al eens uitwijken naar de Markt omdat de TAC-Rally het vaste plaatsje aan het belastingkantoor dan voor één keertje inpikt.

(RDC-foto a-RN)

Lees ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier