Thijs Landuyt uit Boezinge begint met foodtruck TIJST on Wheels

Foto FB
Redactie KW

Op 1 april is Thijs Landuyt begonnen met een eigen foodtruck ‘TIJST on Wheels’ die men kan boeken voor allerlei feesten en evenementen. Thijs Landuyt (28) woont in de Reningestraat 14 en is kok van opleiding. “Ik volgde zeven jaar opleiding tot chef-kok aan Ter Groene Poorte in Brugge. Tijdens mijn studies werkte ik vijf jaar als jobstudent in de keuken van ‘Steenstraete’. Eens mijn diploma op zak begon ik als kok in ‘t Convent in Reninge. Daarna stond ik in de keuken van verschillende restaurants zoals In De Wulf bij topchef Kobe Desramaults en later in zijn zaak in Gent. Ik werkte ook bij Hendrik Dierendonck in St.-Idesbald en in een restaurant in Nederland. Ik wilde zoveel mogelijk in verschillende zaken ervaring opdoen met het oog op een eigen zaak later.”

“Lang dacht ik aan een eigen restaurant, maar door het opkomen van streetfood en foodtrucks groeide het idee om te starten met een eigen foodtruck. Alleen wilde ik er meer uit halen dan een gewone foodtruck. De meeste foodtruckuitbaters hebben geen diploma als kok en dat heb ik wel. Ik wil verfijnde streetfood aanbieden, maar daarom niet per se duurder. Bij ‘TIJST on Wheels’ geen gewone hamburgers of frieten, maar kwaliteitsvolle verfijnde hapklare eigen gerechtjes en fingerfood met streekeigen producten of Wereldkeuken, met keuze uit vis, vlees of/en vegetarisch naargelang, op vraag van de klant. Voorlopig werk ik ook nog vier dagen in de week als kok bij restaurant Castor in Waregem”, besluit Thijs. (FB)

Info: ‘TIJST on Wheels’ Thijs Landuyt, 0472 77 82 02, info@tijst.be of via Facebook: TIJST.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier