The Mansquare in Tielt houdt het na goed een half jaar al voor bekeken

Peter Verhamme geeft nu kortingen van 30 tot 60 procent. © Foto VVC
Redactie KW

Peter en Brecht Verhamme stoppen op 30 april met hun zaak ‘The Mansquare’ in de Oude Stationstraat in Tielt. “Tegenwoordig wil de koper de service, de installatie en de waarborg van een gerenommeerde zaak als de onze. Echter bezwijkt hij voor de lagere prijzen die het internet aanbiedt”, klinkt het.

Na goed wikken en wegen besluiten Peter en Brecht Verhamme om ‘The Mansquare’ in de Oude Stationsstraat in Tielt op 30 april te laten eindigen. Vorig jaar zetten vader en zoon nog alles op alles in hun conceptwinkel. Je kon er elektronica kopen, je haar laten knippen of gewoon koffiedrinken. Zowel klanten als leveranciers waren laaiend enthousiast over dit totaalgebeuren. Het veelzijdige aanbod en de sfeer in de winkel was top, maar resulteerde niet in voldoende verkoopcijfers.

Het groeiende en niet te stoppen succes van het onlineshoppen nekt de lokale handelaar. “Dat ondernemen risico’s inhoudt, weten we heel goed. Niemand kon voorspellen dat de markten en strategieën zo snel en beduidend zouden veranderen”, verduidelijkt Peter Verhamme.

Geen winstmarges

De strijd om de klant wordt vandaag met ongelijke wapens gestreden. “Publiciteit, aankoopprijzen, loonlasten en energiekosten worden onbetaalbaar voor wie zo goed als geen winstmarges meer krijgt en het moet hebben van een kleinere afzetmarkt. In een winkel als de onze staat passie, kennis en advies centraal. Spijtig genoeg gaat de kassa elke dag minder dikwijls open dan de winkeldeur.”

Het moderne refrein van de klant die komt, maar die niet koopt. “Onze conceptstore stopt dus. We wilden de zaak laagdrempelig maken door hem gezellig in te richten en een gevarieerd aanbod van koopwaar aan te bieden. Men kon hier rustig vertoeven, iets drinken ook. Toch kwamen de mensen niet terug omdat ze er het bekende PV Sound niet meer vonden.”

Doorverwijzen

Beperkingen kunnen mogelijkheden worden. “Vanaf mei leggen Brecht en ik ons nog uitsluitend, maar wel professioneel en enthousiast, toe op de audio en video projectverkoop. De PV Sound-expertise blijft dus gegarandeerd. Voor de witgoedservice verwijzen we graag naar onze vriend en collega Selexion Vervaecke uit Izegem.”

Vanaf heden tot eind april geeft The Mansquare uitverkoopkortingen van 30 tot 60 procent. (VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier