The Bruges Gin Club heeft nu ook eigen The Black Swan Gin

Redactie KW

De zwarte zwaan zwemt niet langer op de reien rond, maar loopt voortaan misschien wel in uw keel. Zopas lanceerde The Bruges Gin Club, na een productieproces van 18 maanden, haar eigen The Black Swan Gin.

Vier jaar geleden werd The Bruges Gin Club vzw boven de doopvont gehouden door stichters Joachim Augustyn, Hendrik Baeke en Baptiste van Outryve. De voorbije jaren creëerden ze al twee cocktails, die ze de namen Missgroni en Bruges Mule meegaven. Daar is nu The Black Swan Gin bijgekomen. “Een verwijzing naar de zwarte zwaan die in 2014 plotsklaps in Brugge opdook, de wereldpers haalde om op even mysterieuze manier weer uit de reien te verdwijnen”, legt Hendrik Baeke uit.

239 flessen

Aan de lancering van deze nieuwe gin ging een productieproces van zomaar eventjes achttien maanden vooraf. “The Black Swan Gin bevat 43 graden alcohol die de kruiden optimaal tot hun recht laten komen. Bij die kruiden zitten koriander, engelwortel en de obligate jeneverbes die door subtiele citrustinten verder op smaak wordt gebracht”, schetst Baptiste van Outryve.

De eerste batch van deze nieuwe Brugse gin telt 239 flessen. Ook de fles hebben ze eigenhandig ontworpen. Een fles kost 40 euro en kun je kopen via de website www.theblackswangin.be. “Binnenkort zal onze gin ook te koop zijn in verschillende winkels en wie weet ook in bars en restaurants in Brugge én daarbuiten”, geeft het drietal nog mee.

(SVV – Foto FP)