Terras van chocoladefabriek in Jabbeke wordt omgebouwd tot loungebar

Redactie KW

Het gat dat lag te gapen in Jabbeke werd opgevuld door de eigenaars van de chocoladefabriek Pralifino. “Dit moet het mekka worden voor mensen die op het gemak van de zon willen genieten.”

Wie chocolatier Pralifino kent langs de Gistelsteenweg, weet welke verborgen schat schuilt langs de drukke baan. Tot voor kort kon je er in alle rust genieten van een zelfgedraaid ijsje zonder meer.

Eigenaars Gael Byl en David Van Steenkiste zagen het potentieel van het domein en voorzien sinds kort voor het Jabbeeks publiek een loungebar zoals er voorheen nog nooit eentje was. Het terras is erg modernistisch ingericht en biedt plaats aan zowat 150 mensen. David zelf kennen we van zijn bedrijf Herbas waarmee hij op Kookeet hoge ogen gooide door kruiden te voorzien aan onder meer Sergio Herman.

De bedoeling is om met mijn bedrijfje ‘Herbas’ een extra touch te geven aan de cocktails en thee’s die we hier geven. Er gaat geen enkele cocktail buiten zonder dat de mensen kunnen proeven van de kruiden die we handgeselecteerd uitkozen om erbij te geven.” Of het de bedoeling is dat ik hier fulltime sta? “Neen ik heb nog teveel werk om te leveren aan alle topchefs uit de buurt, maar mijn vriendin is er klaar voor.” Vriendin Gael is klaar voor een warme zomer. “Naast onze hoofdactiviteit, chocolade en ijs, vroegen we ons af waarom hier eens geen pop-up maken? Daardoor creeërden we een buitenlounge bar waarbij we verschillende cocktails en smoothies aan de man brengen. Verwenkoffies en ijskoffies behoren ook tot het menu. We hebben ons specifiek op Jabbeke gericht omdat we dachten dat hier nog wat mankeerde.”

“Naast mijn opleiding als chocolatier wilde ik net iets meer uit onze locatie halen en dit blijkt in de eerste dagen enorm aan te slaan. Als chocolatier zit je altijd binnen en dit is een aangename verandering. Om de twee weken komt trouwens een chef koken die zijn eigen menu opstelt en daar kunnen grote groepen voor reserveren.” De locals zijn alvast vol lof. “Wij vinden dit zalig”, zegt Elke Proksch uit Jabbeke. “Eindelijk een zomerbar in Jabbeke waar alle Jabbekenaren kunnen genieten van de zon. Vroeger moesten we daarvoor naar Brugge of naar Oostende maar eindelijk wordt dit gat hier opgevuld.”

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier