Rubriek Economie

Ter Groene Poorte Brugge: waar onze chocolatiers gekneed worden

12/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 11/05/17 om 13:31

Nooit eerder waren er zoveel Belgische chocolatiers als nu. En daarin spant West-Vlaanderen de kroon. Liefst 108 van de 540 - of 1 op 3 - chocolademakers komt uit onze provincie. De hoofdreden: Ter Groene Poorte, de gastronomische school in Brugge. "Wie bij ons afstudeert, heeft 100 procent zeker werk", zegt algemeen directeur Raph Van Loocke.

Ter Groene Poorte biedt sinds een tiental jaar een specialisatiejaar 'meesterpatissier/chocolatier' aan. "Wie bij ons zijn middelbaar doorloopt zal op zijn achttiende het vakmanschap onder de knie hebben", zegt algemeen directeur Raph Van Loocke. "Wie meer wil, kan zich verder ontwikkelen tot 'meester'. Vroeger liepen die twee opleidingen dooreen, maar dat hebben we uit elkaar gehaald. En met succes. Niet alleen eigen studenten volgen deze specialisatie, ook leerlingen van andere scholen komen dit zevende jaar bij ons volgen. We zijn het absolute kenniscentrum geworden en moeten op deze weg verder gaan. Als we niet het land van de chocolade zouden zijn, dan zijn w...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!