Ten Doele herrijst uit as… maar dan in Blankenberge

Redactie KW

Twee maanden na de grote brand in restaurant Hoeve Ten Doele in Zuienkerke hebben eigenaars Karel en Mieke Govaert de knoop doorgehakt: ze gaan door, maar wijken wel uit naar Blankenberge.

De onderhandelingen met hun verzekeraar sleepten een hele tijd aan. “Ondertussen werd het voor ons duidelijk dat de heropbouw financieel niet haalbaar is”, laten Karel en Mieke weten. Met spijt in het hart nemen ze binnenkort afscheid van hun zaak, die al sinds ’78 in handen was van de familie Govaert. “De ontnuchtering is groot, maar het is nu tijd om er een punt achter te zetten”, klinkt het.

Karel en Mieke gaan verder in Blankenberge. Hun oog viel er op een handelspand in de Leopoldstraat dat al een hele tijd leeg stond. Volgens de Govaerts op een uitstekende locatie. “We gaan er de grootschaligheid van Hoeve Ten Doele inruilen voor een sfeervol familierestaurant met een capaciteit van 45 zitplaatsen. Op die ligging is heel wat passage van inwoners en toeristen, maar we hopen dat ook onze vroegere klanten snel de weg vinden. De naam ‘Ten Doele’ nemen we mee, want die zaak was ons leven.”

(WK)