Technologiebedrijf Barco in Kortrijk kan omzet opkrikken

De West-Vlamingen bevestigen hun vooruitzichten die in juli werden vooropgesteld en gaan uit van een omzet in lijn met vorig jaar. © BELGA
Redactie KW

Beeldschermspecialist Barco heeft in het derde kwartaal meer omzet gedraaid, zo blijkt uit cijfers die het woensdag heeft vrijgegeven.

Barco kon zijn orderboek vertalen in een omzet van 266,7 miljoen euro: 1,9 procent meer dan een jaar eerder. De divisie ‘entertainment’ – cinemaprojectoren – is met 136,5 miljoen euro nog steeds goed voor meer dan de helft van omzet, maar de divisie doet het met een daling van vier procent wel minder goed dan een jaar eerder. De divisies ‘enterprise’ en ‘healthcare’ deden het wel beter dan een jaar eerder en tekenden een omzetgroei op van respectievelijk 15 en 1,5 procent.

De bestellingen geboekt in het derde kwartaal bedroegen 263,7 miljoen euro: een daling met 1,1 procent. Het orderboek eind september was goed voor 343,4 miljoen euro: 4 procent meer dan een jaar eerder.

De West-Vlamingen bevestigen hun vooruitzichten die in juli werden vooropgesteld en gaan uit van een omzet in lijn met vorig jaar en een verdere verbetering van de ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier