TE Connectivity werft aan, ondanks mislopen toekomstproject ZKS

Redactie KW

Ondanks het niet toekennen van het toekomstproject ZKS aan TE Connectivity in Oostkamp worden de geplande aanwervingen toch uitgevoerd.

Er was maandag, buiten TE Connectivity, sprake van dat de geplande aanwervingen van 50 extra personeelsleden niet zou doorgaan nu het onderdelen project voor de elektrische BMW niet in productie zal gaan bij TE Connectivity in Oostkamp, maar zal geproduceerd worden in Duitsland. “Blijkbaar is er enige ongelukkige, maar vooral ook eenzijdige communicatie gebeurd door mensen die mogelijks de gevolgen van hun uitspraken niet goed kunnen inschatten”, vertelt plant manager Eric Verhelst. “Er werd op hoger managementniveau beslist om het toekomstproject ZKS niet in Oostkamp te produceren, om redenen van complexiteit van de betreffende logistieke processen voor levering aan de klant in het zuiden van Duitsland. Eventuele vermelde misgelopen jobs moeten gezien worden in het licht van benodigd personeel, die stapsgewijze zouden opgebouwd worden ten vroegste vanaf 2020, en op basis van de oplopende productievolumes. We zijn momenteel voor onze sterk groeiende bestaande business nog op zoek naar bijkomend personeel.”

Jobdag

Bij TE Connectivity in Oostkamp ontwikkelen en vervaardigen 700 medewerkers elektromechanische componenten voor de automobielsector (o.a. connectoren en inductieve systemen voor toepassingen in de auto-elektronica). Deze connectoren worden wereldwijd verstuurd naar klanten. TE Connectivity beschikt over een spuitgietafdeling, persafdeling, een afdeling oppervlaktebehandeling en een assemblage-afdeling. Daarnaast ontwikkelen en vervaardigen ze ook bedrijfsmiddelen (stans- en spuitgietmatrijzen en assemblagelijnen). Je komt dus terecht in een hoogtechnologische omgeving.

(GST)

De jobdag gaat door op zaterdag 3 maart in de Siemenslaan 14 in Oostkamp. Meer info www.tejobs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier