Taverne Hapkin in Kortemark sluit na 25 jaar de deuren

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Na bijna een kwarteeuw moet uitbater Jean-Luc Vanbelle het wat kalmer aan gaan doen.

Het is met heel veel spijt in het hart dat Jean-Luc Vanbelle en zijn echtgenote Francine de deur van taverne Hapkin in de Ichtegemstraat achter zich dichttrekken.

“We zijn hier gestart op 12 mei 1989”, steekt Jean-Luc (58) van wal. “Het pand stond al een tijdje leeg, nadat café-beenhouwerij Ameel er gevestigd was. Wat startte als een tearoom met kleine snacks, groeide na vijf jaar uit tot een heus restaurant, waar we tot voor kort nog steeds onze specialiteiten zoals reuzebrochetten, ribbetjes en visgerechten serveerden.”

Gezondheid

“Vorig jaar begon Jean-Luc steeds meer en meer te sukkelen met zijn gezondheid”, gaat Francine verder. “Begin 2014 was er beterschap in zicht, maar in april kreeg Jean-Luc ook problemen met zijn hart, dat momenteel maar 20 procent kracht meer heeft. Onze zoon kwam tijdens de weekends wat bijspringen in de keuken, maar onlangs besloten we toch om onze Hapkin vaarwel te zeggen en de zaak over te laten, want de gezondheid van Jean-Luc komt vanzelfsprekend op de eerste plaats.”

Trouwe klanten

“We kregen al enkele kandidaat-overnemers over de vloer, maar er zijn nog steeds nieuwe kandidaten welkom. We houden eraan om via deze weg al onze vele trouwe klanten te bedanken voor alle fijne middagen en avonden. Wie we ook niet willen vergeten te bedanken is Jacky Louwaege, voor de medewerking die we van hem kregen in de afgelopen 25 jaar.”

Geïnteresseerde kandidaat-overnemers kunnen steeds contact opnemen met Jean-Luc en Francine op het nummer 0479 80 71 40.

(Jeffrey Dael, foto Kurt)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 17 oktober.