Tante Soeske in Roeselare weer open

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Dinsdag 27 januari heropent Shahien Peshehsan (59) opnieuw haar tearoom Tante Soeske. Deze keer kiest ze voor een volledig biologische en vegetarische aanpak.

Shahien Peshehsan (59) is afkomstig van Iran, maar woont al sinds 1991 in ons land. Ze streek eerst in De Haan neer en maakte in 1999 de oversteek naar Hooglede.

Begin 2013 opende ze haar tearoom Tante Soeske langs de Brugsesteenweg, aan de overzijde van AZ Delta Campus Brugsesteenweg, maar tien maanden na de opening sloot ze alweer de deuren. “Ik kreeg amper klanten over de vloer”, zegt ze. “Grote boosdoener waren de wegenwerken hier in de straat. Ik serveerde toen ook ontbijt, maar ik denk dat ik er misschien vier heb verkocht. Daarom besloot ik even een adempauze te nemen en in afwachting van de vordering van de werken mijn aanbod te analyseren en te evalueren.”

Koken is passie

Shahien kwam tot de vaststelling dat vooral haar vegetarische producten het verre van slecht deden. “Daarom ga ik nu nog louter met vegetarische gerechten werken”, vervolgt ze. “Ik kon nog tot mei genieten van een compensatie voor de wegenwerken in de Brugsesteenweg, maar ik had geen zin meer om te wachten en niks te doen. Ik herbegin met volle goesting, want koken is mijn passie.”

Shahien Peshehsan zal elke dag verse soep, een dagschotel en quiche aanbieden. “Telkens klaargemaakt met dagverse producten”, onderstreept ze. “Ik voorzie ook belegde broodjes en ‘s namiddags kan je genieten van een kopje thee of koffie met huisgemaakt gebak of een verse pannenkoek van speltbloem.” Alle gerechten zullen ook af te halen zijn.

Nieuw is de biowinkel. “Alle producten en ingrediënten die ik gebruik, zal je ook hier kunnen kopen.”

(PVH – Foto SB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 23 januari.