‘t Vierspit heropend: “Succesformule blijft zeker bestaan”

't Vierspit in de Rijselsestraat neemt met Luc en Martin een nieuwe start. "Maar we blijven bij het bekende concept." © JVGK
Redactie KW

Met Luc Hesta en Martin Pycarelle aan het roer neemt Eethuis ‘t Vierspit aan de Rijselsestraat in Kortrijk een nieuwe start. Vaste kok is Frederik van Bistro Fré in de Budastraat. “Een kans die we niet konden laten passeren”, klinkt het.

De Kortrijkse ondernemers Luc Hesta (55) en Martin Pycarelle (56), al sinds jaren zakenpartners in de transportsector, zijn in de horecawereld niet aan hun proefstuk toe. Zij baten reeds The Script uit, de Loungebar in Kinepolis Kortrijk, en een broodjeszaak op dezelfde site. Sinds kort hebben ze de failliete zaak ‘t Vierspit overgenomen. “We waren eigenlijk niet specifiek op zoek om ‘iets’ over te nemen. Maar deze zaak was een opportuniteit: een bekende naam en bovendien, pal in het centrum langs een hoofdstraat, erg goed gelegen. Het was een kans die we niet voorbij konden laten gaan laten,” vertelt Luc.

“De failliete zaak was een opportuniteit”

De onderhandelingen zijn vlot verlopen. Er was een erg soepele en correcte samenwerking met de stad. Zij bewijzen dat ze voor ondernemerschap staan. In een week tijd was alles afgerond.” Aan het bestaande interieur en inrichting werd niet zoveel veranderd. “We hebben in de keuken wel een speciaal spit: een Alpina. Daar kan je 70 kippen ineens mee klaar maken. De succesformule met kip aan het spit en ribbetjes blijft zeker bestaan. We blijven bij hetzelfde concept.”

7 op 7

Behalve ribbetjes en kip staat er een divers aanbod salades op de kaart. “Denk maar aan bijvoorbeeld zalm- of garnaalslaatjes. We hebben ook gedacht aan vegetariërs, toch een belangrijke groep”, aldus Martin. Nog op het ‘t Vierspit-menu: snacks, gewone en betere bieren, digestiefs, aperitieven en cocktails. De zaak beschikt ook over een zaaltje tot 25 man. “We kunnen dus ook grote groepen voor een babyborrel of verjaardagsfeestje bijvoorbeeld, makkelijk ontvangen.”

Nieuw is dat ‘t Vierspit voorlopig zeven dagen op zeven open is, telkens van 11.30 tot 14 uur en van 18.30 tot 23 uur. “Voorlopig blijft alles zoals het is maar het zou kunnen dat we misschien later enkele nieuwe accenten leggen of verleggen. Je moet dynamisch blijven“, besluiten de heren.

(PVH)