“‘t Rebbeke blijft gewoon bestaan!”

Kelly Messiaen en Anuscka L'Oeuille heropenen binnenkort ribbetjesrestaurant 't Rebbeke. "Maar er komt veel meer dan enkel ribbetjes op onze kaart", klinkt het. © EDB
Redactie KW

Kelly Messiaen (39) en Anuscka l’Oeuille (44) uit Moen nemen volgende maand ‘t Rebbeke in Kooigem over. De horecazaak in de Molentjesstraat is gekend voor de ribbetjes en de côte-à-l’os op de grill. “Het wordt wel een uitdaging om alles op hetzelfde moment klaar te krijgen”, klinkt het.

Kooigem is Kelly en Anuscka niet onbekend. “Mijn moeder Liliane runt café Casino in het centrum van het dorp. Dat speelde niet echt mee in onze beslissing voor de overname, maar is natuurlijk wel mooi meegenomen“, lacht Kelly.

“We blijven allebei aan het werk”, luidt het. Kelly werkt als vrachtwagenbestuurder, Anuscka is coördinator in de keuken van AZ Groeninge in de Reepkaai. “Ik werk al 21 jaar voor AZ Groeninge. Ik ben begonnen als afwasser. Dat werk deed ik 16 jaar. Daarna was is vier jaar voedingsassistente in het dieetbureau. Op mijn 38ste ben ik een opleiding van 2 jaar voedingsleer begonnen. Nu ben ik coördinator in de keuken.”

Authentiek

Anuscka werkt nu een drie vierde dienst en zal vanaf mei halftijds werken. “Op vrijdagmiddag zal je bij ons al een dagschotel kunnen komen eten. Overdag zal er mogelijkheid tot tearoom zijn. De Bevergemroute start in Kooigem en er zijn hier ook veel fietsers. Die mensen willen we ook naar ‘t Rebbeke lokken. We blijven open tot op zondagnamiddag.”

Voor Kelly en Anuscka is de opening van ‘t Rebbeke iets wat al langer leeft. “Het was ofwel naar Frankrijk trekken om er een B&B te runnen ofwel in België blijven en hier nog iets op poten zetten. ‘t Rebbeke vinden we beiden iets uniek en authentiek in het feeërieke Kooigem. We hadden al vaker gedacht mocht dit over te nemen zijn, zouden we ons wel riskeren'”, lacht Anuscka. “We zullen grotendeels dezelfde kaart aanbieden, maar er komen ook spaghetti, croques, vol-au-vent, slaatjes en pannenkoeken bij.”

Uitdaging

Astrid Meurisse en Astrid Vanneste blijven nog in ‘t Rebbeke tot eind april. “Wij starten tijdens het pinksterweekend op vrijdag 18 mei. Uitzonderlijk zijn we dat weekend ook op maandag open.”

Kelly zal aan de grill staan en de bar doen, terwijl Anuscka in de keuken zal staan. “Het wordt een hele uitdaging om verschillende menu’s op hetzelfde moment klaar te krijgen, maar koken zit bij ons in het bloed. We vullen elkaar ook perfect aan. Een barbecue ‘s zomers voor 20 tot 30 mensen is voor ons niet zo uitzonderlijk. Bij ons komt dan niet enkel een dienbord met vlees en een grote pot sla en tomaten. We houden ervan om fingerfood hapjes klaar te maken.” De nieuwe uitbaters van ‘t Rebbeke blijven wel in Moen wonen.

(Els Deleu)

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier