Supergenomineerden voor de Roeselare Awards zijn bekend

Het Awardscomité is alvast klaar voor opnieuw een succesvolle editie van de Roeselare Awards. (Foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

De drie genomineerden voor Persoonlijkheid van het Jaar tijdens de Roeselare Awards zijn bekend. Op zaterdag 30 januari kiezen de aanwezigen hun favoriet.

Op zaterdag 30 januari is er de 19de editie van de Roeselare Awards. Daarbij worden awards uitgereikt in verschillende categorieën. Uitkijken is het ook naar de Persoonlijkheid van het Jaar. Na een eerste stemming werd de longlist van tien kandidaten teruggebracht tot drie supergenomineerden. De avond zelf stemmen de aanwezigen voor hun favoriet.

De eerste genomineerde is ‘t Groendal van Johan Deweer en Dominique Steyaert, hun kaasboerderij won voor het derde jaar op rij op de World Cheese Awards in Londen.

Geert Deraeve en Riet Vanhaverbeke zijn de drijvende krachten achter Kloen. De organisatie bestaat tien jaar en dat werd gevierd met drie voorstellingen van de Kloenmusical in De Spil. Deze week kroonde Geert zich ook al tot Krak van Roeselare in onze krant.

Tot slot is er Matthijs Samyn, hij trok al verschillende keren op missie met B-Fast en was in 2015 ook een hele tijd in ebolagebied om daar mee tegen de ziekte te strijden.

Vorig jaar ging de prijs naar Stoffel Vandoorne uit Rumbeke, grote racebelofte én kanshebber op de Formule 1.

Alle info: www.roeselare-awards.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier