‘Superette’ sterrenchef Kobe Desramaults genoemd naar ex-winkel Tieltenaar

Edwin Viaene voor de Superette in Gent, toen het nog een supermarkt was. (Foto Fotomix) © Edwin Viaene voor de Superette in Gent, toen het nog een supermarkt was. (Foto Fotomix)
Redactie KW

In Gent opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn ‘De Superette’ : een bakkerszaak annex brood-, grill- en pizzarestaurant. De naam op de gevel bleef behouden: Superette Edwin.

Superette Edwin: het is in Gent, en ver daarbuiten, al jaren een begrip. De locatie van de voormalige buurtwinkel van Tieltenaar Edwin Viaene (Uitvaartzorg Viaene-Vinckier, Tielt) op de hoek van de Hofstraat en de Guldenspoorstraat is top en dat het pand te huur stond, vernam ook sterrenchef Kobe Desramaults. De Flemish Foodie, bekend van het sterrenrestaurant De Wulf in Dranouter en De Vitrine in Gent, opent daar zijn derde zaak: De Superette, een bakkerszaak annex brood-, grill- en pizzarestaurant.

‘Superette Edwin’ blijft op de gevel staan en dat charmeert ook Edwin Viaene. Maar ook niks meer. “Dat is leuk, maar ik ben er niet echt mee bezig.” In het najaar van 2009 liet hij de zaak in Gent over. Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk, maar hij denkt er nog vaak aan terug. “Het was zeker een van de mooiste in mijn leven, zo niet de mooiste.” Het was een heerlijke tijd die Edwin daar beleefde: tussen heel veel (West-Vlaamse) studenten en authentieke Gentenaars. “Iedereen kwam daar over de vloer, ook veel bekenden. Ik maakte aan de kassa ook graag tijd voor een praatje. Ik kwam met iedereen even goed overeen.”

Culinaire ambacht

Superette Edwin krijgt nu een nieuw leven, met aandacht voor ‘culinaire ambachtelijkheid’. “Dat pand was niet mijn eigendom. Ik was er anders misschien nooit weggeweest. Ik wens hem alle succes toe. Het staat vast dat het een toplocatie is. Die superette was een begrip, de naam ook. Het is niet geheel onlogisch dat die behouden blijft”, aldus Edwin, die nu verder werkt aan de uitbouw van het uitvaartcentrum, zowel in Tielt als in Ardooie. (LVA)