Sun Mae maakte iets moois van kant voor museum in Brugge

Redactie KW

De lingerie-ontwerpster uit de Hoogstraat maakte speciaal een ontwerp voor het vernieuwde museum.


Onlangs werd de laatste hand gelegd aan de nieuwe gebouwen van het Kantmuseum. Vanaf 19 september kan iedereen opnieuw terecht en zal de toeschouwer op een interactieve manier worden ondergedompeld in de wereld van kant en klossen. Er is een multimediale installatie waarop mensen de geschiedenis van kant kunnen leren kennen en ook de actuele betekenis van kant wordt belicht. Op touchscreen kan je zelfs enkele basisslagen leren.

Bovendien is er ook nog een pittig specialleke. Lingerie-ontwerpster Sun Mae uit de Hoogstraat maakte een ontwerp met kant vervaardigd door de dames van het Kantcentrum. Het ontwerp ‘Lost in translation’ bestaat uit een assymetrische body met kantstructuur, een baleinenrok met echt gekloste kant en een kanten schouderstuk. Een mooi detail vormen de fijn gekloste bloemetjes die op tule werden genaaid.

Wandeling door de stad

Er komt ook een kantwandeling door de stad waar men aan vroegere kantscholen en andere opmerkelijke plekken voorbijkomt. Er wordt gemikt op een 25.000 bezoekers per jaar.

(FV)