Succesvolle Kuurnse woensdagmarkt viert tiende verjaardag

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de weekmarkt in Kuurne delen de handelscommissie en het gemeentebestuur ecologische boodschappentassen uit. © LLV
Redactie KW

Op 22 augustus 2007 vond de allereerste weekmarkt op woensdagvoormiddag plaats op het Marktplein van Kuurne. Tien jaar later is de woensdagmarkt uitgegroeid tot een vaste waarde. Om de verjaardag te vieren, delen het gemeentebestuur en de handelscommissie morgen nieuwe draagtassen uit aan alle bezoekers.

Schepen van Economie en Handel Johan Bossuyt (N-VA) is overtuigd van het succes van de Kuurnse woensdagmarkt. “Toen de handelscommissie in 2007 het initiatief nam om wekelijkse een markt te organiseren, waren de lokale handelaars aanvankelijk kritisch. Maar al snel zag iedereen het positieve ervan in“, zegt hij. “Meer mensen in het centrum betekent meer handel.”

“Gevarieerd aanbod”

Kuurne koos bewust voor de woensdagvoormiddag; Kortrijk heeft haar maandagmarkt, bij de Harelbeekse buren is donderdag traditioneel marktdag. “Zowel de marktkramers als de Kuurnenaren hadden nagenoeg meteen succes”, aldus de schepen nog. “Het aanbod is zeer gevarieerd en van hoge kwaliteit, we hebben onder de marktkramers tal van abonnementhouders, maar slagen er ook in om losse handelaars te lokken. De vele vaste klanten getuigen van de juiste aanpak.”

“Meer mensen in het centrum betekent meer handel” – schepen Johan Bossuyt

Op de woensdagmarkt van 23 augustus zullen de verschillende marktkramers gratis draagtassen uitdelen aan hun klanten. In samenwerking met de handelscomissie worden die ook nadien ter beschikking gesteld bij de lokale handelaars. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier