Rubriek Economie

Student-ondernemer uit Oostende werft jobstudenten

15/04/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 13/04/17 om 15:30

Onder het student-werknemersstatuut heeft Jens Sys in Oostende een agentschap voor jobstudenten opgestart. Hij heeft intussen een 'portefeuille' van zo'n 280 jobstudenten beschikbaar.

Student-ondernemer uit Oostende werft jobstudenten

Onder de naam WauW crew is de Oostendenaar (25) al een tijdje actief in Gent. "Daar zijn 70.000 studenten die werk zoeken", zegt Jens Sys. "Maar sinds kort hebben we ook voet aan wal in Oostende."

Delen

Onze eerste zorg gaat uit naar de studenten en dat werkt motiverend

De jobstudenten zet Jens meestal in op evenementen. De Kursaal van Oostende is een van de klanten. "Daar leveren wij jobstudenten voor het onthaal en de vestiaire. Het gebeurt dat de Kursaal jobstudenten nodig heeft om mensen te begeleiden naar hun plaats in de zaal."

Zorgzaam

"Wij waken erover dat onze zorg in de eerste plaats uitgaat naar de studenten en dat voelen zij. Wij op onze beurt zien hoe gemotiveerd ze aan het werk gaan en dat maakt de klanten tevreden," legt Jens Sys nog uit.

Voor zijn activiteiten in Oostende laat de jonge ondernemer zich begeleiden door het Economisch Huis.

"We krijgen van daaruit feedback, ze helpen ons met de mailing. Dat de Kursaal een van onze klanten is, hebben wij aan het Economisch Huis te danken", legt Jens uit.

Hij droomt ervan om in zijn thuisstad ooit een WauW crew- kantoor te openen waar studenten die op zoek zijn naar een job vlot over de vloer komen.

(JRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!