Strandplannetjes van De Panne, Koksijde en Middelkerke gaan digitaal

Redactie KW

Vanaf het voorjaar van 2015 zullen alle bezoekers en toekomstige strandgasten van de badplaatsen De Panne, Koksijde en Middelkerke een gratis strandplannetje kunnen downloaden via PC, iPad, iPhone of tablet om zo een dagje aan zee nog rustiger te laten verlopen.

Op de plannetjes staan de plaatsen van de zestig oriëntatiepalen duidelijk afgebeeld en wordt melding gemaakt van waar de reddersposten zich bevinden. De plannetjes geven aanduiding over bewaakte en onbewaakte zones, vermelden waar een Rode Kruis- of andere hulppost is, waar openbare toiletten en douches te vinden zijn en geven een overzicht van de aan het strand aanpalende straten.

Via QR-code maar ook via gewone PC

Elk plannetje zal voorzien zijn van een QR-code, een soort tweedimensionale streepjescode die door tablets en smartphones meteen omgezet wordt naar het plannetje van het strand. Maar ook via de gewone pc zullen de plannetjes voor iedereen beschikbaar zijn. Anderzijds zullen de zestig oriëntatiepalen die in hun infobox al dergelijke plannetjes herbergen, voorzien worden van de QR-code. De codes vind je ook gratis bij de handelaars op de zeedijken, de bakkers, kruidenierszaken, apotheken, krantenwinkels…

De Panne, Koksijde en Middelkerke zijn de eerste drie badplaatsen die in het project instappen, maar ook andere kustgemeentes kunnen in aanmerking komen.

(FJA)