Straks scharrelen 80.000 kippen op de gigantische boerderij van Patrick Lagrou

© Foto TD
Redactie KW

De veroordeelde ex-wietboer Patrick Lagrou deed zijn gigantische boerderij in Zandvoorde definitief van de hand. De nieuwe eigenaar is de Wevelgemse familie Ghekiere. Ze start er een kwekerij van 80.000 slachtkippen.

Dat de familie Ghekiere op de boerderijsite een kwekerij van slachtkippen runt leunt aan bij haar huidige activiteiten. De nv Broeierij Ghekiere in Wevelgem geldt als een gereputeerd adres in de sector van het uitbroeden van eieren. In dezelfde loodsen waar Lagrou cannabis teelde, piepen straks 81.000 kuikens. Ze moeten binnen enkele weken groeien tot slachtkippen.

Vergunningen

“We hebben de nodige milieu- en exploitatievergunningen om in twee loodsen 81.000 kippen te kweken. We voorzien tegen de zomer te starten. In de volgende fase worden in twee andere stallingen nog eens 81.000 kuikens uitgezet”, aldus de 47-jarige zaakvoerder Filip Ghekiere. De exploitatie van de kwekerij valt onder de nv Kranenburg. Op de boerderijsite is op vandaag geen enkel spoor meer van de vroegere activiteiten te vinden.

Straks scharrelen 80.000 kippen op de gigantische boerderij van Patrick Lagrou


© Foto Belga

Dioxinecrisis

De vorige eigenaar Patrick Lagrou had ongeveer 20 jaar geleden in dezelfde stallen zijn eigen gigantische kippenkwekerij. Tot de dioxinecrisis van eind de jaren negentig hem nekte en financieel naar de afgrond dreef. Vervolgens zetten Lagrou en zijn gezin in op het kweken van cannabis, een bijzonder lucratieve bedrijvigheid, die de Lagrous winsten als nooit tevoren opleverde. Het vervolg is intussen genoegzaam bekend.

(JPT)

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie en Het Wekelijks Nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier