Stijn en Lindsey heropenen ‘t Dul Konijn in Bissegem op 2 april

Redactie KW

Stijn Beelprez, de vroegere eigenaar van ‘t Dul Konijn, zal het café op Bissegemplaats heropenen samen met zijn vriendin Lindsey Vereecke.

Net als vroeger wordt het weer een danscafé. “Het pand is nog in een goede staat”, zeggen Stijn (44) en Lindsey (37). “Na enkele kleine opfrissingswerken zijn we begin april al klaar voor een nieuwe start.”

Beachparty

Een start waarvan Stijn hoopt dat die even goed is als toen hij het café opende op 1 april 1999. “Er was toen een massa volk”, zegt Stijn. “We moesten zelfs mensen weigeren. ‘t Dul Konijn heeft zeker tien topjaren gekend. Ik heb me hier altijd geamuseerd. Voor mij persoonlijk was de beachparty het feest van het jaar. Die keert zeker terug. Ik heb intussen ook al enkele dj’s aangesproken met de vraag of ook zij willen terugkeren. Verder denken we eraan om op donderdag een ladiesnight te organiseren en we breiden het drankenaanbod uit met gins en cocktails. Tijdens de zomer plaatsen we weer een terras.”

Stijn en Lindsey heropenen 't Dul Konijn in Bissegem op 2 april

‘t Dul Konijn opent binnenkort weer de deuren. (GF)

Stijn was dertien jaar eigenaar van ‘t Dul Konijn. Op 13 juni 2012 moest hij noodgedwongen de boeken neerleggen. “Dat was wegens Tapasco, de tapaszaak in Geluwe. De zaak draaide goed, maar de investeringen waren te hoog geweest waardoor de zaak uiteindelijk niet rendabel was. Aangezien beide zaken in dezelfde bvba waren ondergebracht, heeft de tapaszaak het café mee de dieperik in gesleurd. Lindsey en ik hebben na het faillissement van Tapasco het café nog proberen te redden, maar het was toen al veel te laat”, zegt Stijn. “De laatste avond in ‘t Dul Konijn was voor Stijn en Lindsey memorabel. “We organiseerden een retroparty. Alle anciens de klanten die hier jaren kind aan huis waren waren hier. We stonden maar met twee achter de toog en het café zat stampvol.”

Ongelooflijk veel zin

Stijn had na het faillissement van ‘t Dul Konijn geen zin meer in een job in het nachtleven. “Ik was op en had even tijd nodig om te bekomen. Maar hoe langer het duurde, hoe meer ik alles begon te missen. En ook Lindsey zag dat eigenlijk wel zitten om weer samen achter de toog van ‘t Dul Konijn te staan. Ik heb ongelofelijk veel zin om hier weer achter de toog te staan en iedereen terug te zien. Ik hoop dat de klanten van vroeger terugkeren en dat de jeugd van vandaag ‘t Dul Konijn leert kennen. Voor mij mag het gerust onmiddellijk starten zoals het vroeger lange tijd is geweest: elk weekend volle bak.” (NVH)