Sterrenchef voert klanten persoonlijk naar pop-upzaak en terug

Redactie KW

Sterrenrestaurant St.-Nicolas in Elverdinge is momenteel gesloten door werken in restaurant en keuken, maar chef Franky Vanderhaeghe laat zijn klanten niet op hun honger zitten. Hij voert hen persoonlijk naar zijn pop-upzaak in Poperinge en terug.

“Restaurant en keuken in Elverdinge zijn momenteel een werf. Ons hotel, dat 400 m verder ligt, is wel nog open. Tafelgasten komen er logeren om ‘s avonds ten volle van hun maaltijd te kunnen genieten”, vertelt Vanderhaeghe (51). “Door de werken moeten de hotelgasten nu een 8-tal km rijden naar onze pop-upzaak in Poperinge. Ik kom hen persoonlijk ophalen aan het hotel in Elverdinge en zet hen af aan de eettafel. Daarna doe ik mijn schort aan en help mijn zoon en opvolger Michael in de keuken. Na de maaltijd doe ik mijn schort opnieuw af en voer ik de gasten terug naar het hotel. Ondertussen maakte ik de rit al een 12-tal keer heen en terug. Waarom ik geen taxi laat bellen? Onze klanten komen soms van ver. Ik toon mijn waardering graag met deze persoonlijke service.”

Sven Van Coppernolle (34) en Eline Gaudissabois (33) komen van het Oost-Vlaamse Knesselare. “We zochten iets speciaals voor Valentijn”, zegt Sven. “De combinatie tussen hotel en restaurant leek ons heel leuk. We kregen nog meer zin toen we op de website lazen over het pop-upconcept. We wisten dat er een shuttledienst voorzien was, maar hadden niet verwacht dat we door de chef himself gevoerd zouden worden. Het eten was even indrukwekkend als het onthaal.”

De werken in het restaurant en de keuken in Elverdinge schieten goed op. “De grote werken begonnen twee weken geleden. Alles wordt uitgebroken en het volledig restaurant wordt gestript. We zijn dankbaar dat we ondertussen mogen pop-uppen in De Kring. Een sluiting zou te zwaar wegen, want we werken met een 12-tal personeelsleden. Nu kunnen we ook eens een andere keuken brengen met een toegankelijk bistroconcept. Met succes, want de reservaties lopen massaal binnen.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier