Sterke man achter transportfirma Sitra Group overleden

Redactie KW

Martial Saelens, CEO van transportfirma Sitra uit Ieper, is zondag 10 mei plots overleden.

De telg uit een familie van ondernemers is amper 58 jaar oud geworden. In 1962 startte zijn vader Robert Saelens met transportfirma Sitra – Saelens Inter Transport – in Geluveld. In 1982 overleden zowel Robert als zijn echtgenote en kwamen Martial en zijn broer Frank in het bedrijf. Toen hij 60 werd, stapte Frank uit de zaak en deden zijn zonen David en Dieter hun intrede, samen met hun neef Nicolas.

Dieter, Nicolas, Martial en David bezitten elk 25 procent van de aandelen en hebben elk hun taak. David is commercieel directeur en staat in voor de strategie en groei van het bedrijf. Dieter is verantwoordelijk voor de techniek en aankoop, terwijl Nicolas alle transportoperaties aanstuurt. Martial ten slotte behartigde de belangen van de verschillende Oost-Europese vestigingen. De hoofdzetel is intussen al vele jaren in Ieper gevestigd.

Martial Saelens is plots en onverwacht overleden, zo laat de familie Saelens in een summiere mededeling weten. De rouwdienst zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei om 11 uur in de Sint-Margarethakerk in Geluveld, Geluveldplaats 1.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier