Rubriek Economie

Stasegemse maakt ambachtelijk ijs zonder koemelk

08/06/17 om 09:03 - Bijgewerkt om 12:48

De voormalige slagerij Laridon in de Stasegemsestraat begint aan een tweede leven: het pand wordt vanaf midden deze maand ingevuld door Katrien De Baes, die start met een uniek project. "Ik maak lactosevrij ijs", vertelt ze.

IJs wordt algemeen geassocieerd met koemelk. Maar Katrien De Baes (34) bewijst dat het ook anders kan: ze start een zaak op waarin ze met plantaardige alternatieven voor dierlijke melk, ijs maakt. "Ik ben al een tijd bezig met de ontwikkeling van ijs zonder dat ik koemelk gebruik. IJs dat dus geen lactose bevat", stelt de Stasegemse die al heel wat ervaring opdeed in de horecawereld en onder meer kok was in de Marquette in Marke en 't Verloren Schaap in Wevelgem.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!